Over Berber

Toneelvereniging WanswertSinds 2010 is Berber actief in het amateurtoneel te Wanswerd (Friesland). Zij is onderdeel van het bestuur, draagt bij aan de productie en de organisatie en is actief als toneelspeelster.

Als vrijwilliger van belangenvereniging Dorpsbelang is het organiseren en plannen van muziekevenementen haar niet vreemd. Van inkoop, planning en pr gaan Berbers hart sneller kloppen.

Berber begrijpt wat nodig is om een evenement soepel en geslaagd te laten verlopen. Of het nu om een workshop, een expositie of een voorstelling gaat. Zij luistert, regelt en communiceert.

Ervaring

  • 2018: Vanaf de start bijgedragen aan het opzetten van Zorgboerderij ‘Mei Elkoar’. Deze zorgboerderij is een initiatief voor jongvolwassenen met een beperking en/of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Berber haar werkzaamheden bestonden uit het werven van cliënten bij zorgaanbieders, contracten afsluiten bij de betrokken gemeentes, pr en de groep begeleiden.
  • Maart 2022: Organisatie van een kunstexpositie in een leegstaande Melkfabriek in Burgum. Aan Berber de taak om het geheel aan te kleden en knus te maken en toch de charme van het pand niet te verliezen. Daarnaast verzorgde zij de pr, een ‘natje en droogje’, het transport van de kunst en het te woord staan van gasten.
  • Juni 2022: Productieassistent theatervoorstelling Foksejacht. In eerste instantie deed Berber mee als speelster, maar al snel werd zij actief binnen de organisatie: vrijwilligers aansturen, plannen, kaartverkoop en medespelers en vrijwilligers motiveren.
  • Oktober 2022: Organisatie van een kunstexpositie in de Petruskerk te Wânswert, van A tot Z een enorm succes. De opkomst was boven verwachting en de verkoop grandioos.

Ook voor het aanvragen van subsidie, het inschrijven voor open calls, tot en met het vinden van de beste loodgieter, draait Berber haar hand niet om.