Veur Aaltied Wanswert uitgelicht
Evenementen,  Portfolio

Veur Aaltied – Foksejacht Wânswert

Van mei tot oktober 2022 wordt in de oude kerken van acht Groninger en twee Fryske dorpen een theatervoorstelling gespeeld gebaseerd is op de levensverhalen van bij de kerk begraven dorpsgenoten.

De verhalen worden verbeeld door lokale spelers en speelsters, musici, het orgel en amateur- kunstenaars van diverse disciplines. Elk dorp krijgt een scriptschrijver en een regisseur toegewezen die samen met het dorp werken aan het verhaal en de vorm. Het dorp zorgt ook zelf voor het organiseren van de nodige faciliteiten. Berber speelt mee, maar assisteert ook de productie om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Foksejacht

Toneelvereniging WanswertFoksejacht is een theatervoorstelling over kleurrijke personen uit Wânswert. Een ode aan het dorp Wânswert en het dorpse leven in het algemeen. Het gaat over mensen die echt hebben bestaan en hun historische waarde. Met vallen en opstaan bewegen ze zich door de tijd. Soms is het goed even om te kijken.

Het theaterstuk bestaat uit drie bedrijven, die zich allemaal op een andere locatie in het dorp afspelen. Het publiek loopt mee van het dorpshuis Eldorado naar de molen en tenslotte naar de Petruskerk. Daar zorgt het orgel voor muzikale intermezzo’s.

Foksejacht is een theaterbelevenis in de Fryske taal, zoals in het dorp gebruikelijk is. Ook de brassband is aanwezig. In dit kleine dorp van zo’n 120 inwoners is dit project hét evenement van het jaar 2022.

vrijdag 24 juni 20:30 uur – Uitverkocht
zaterdag 25 juni 20:30 uur – Uitverkocht
zondag 26 juni 20:30 uur – Uitverkocht

Entree: 12,50 incl. consumptie

Reacties uitgeschakeld voor Veur Aaltied – Foksejacht Wânswert