Peter de Jong
Pop-up Exposities,  Portfolio

Expositie Peter de Jong Petruskerk Wânswert

Peter de Jong kunstenaarPeter de Jong is opkomend (urbex) kunstenaar. Zijn passie voor schilderen is 6 jaar geleden ontstaan door een samenloop van omstandigheden, “het leven”.

Expositie Petruskerk Wânswert

Expositie Petruskerk WânswertOp 19 en 20 oktober 2022 was Peters werk te zien tijdens een expositie in de Petruskerk te Wânswert.

Schilderen en fotograferen

Peter de Jong expositie Petruskerk WanswertZijn bescheidenheid heeft ervoor gezorgd dat Peter nog weinig tot geen bekendheid heeft. Hij haalt zijn inspiratie uit het bezoeken van verlaten gebouwen door Europa, waar hij mooie beelden vast legt met zijn camera. Ooit waren het levendige ondernemingen zoals ziekenhuizen, fabrieken, hotels, enzovoort.

Fotograferen is tevens een grote passie, waar naast schilderen, ook het talent niet ontbreekt.

Nieuw begin

Na de diagnose PTSS heeft Peter heeft 6 jaar geleden alles achter zich gelaten en is hij zich volledig gaan richten op zijn schilderkunsten. Door de verkoop van zijn kunst kan Peter nu volledig in zijn levensonderhoud voorzien.

Verhalen over vroeger

Peter zijn schilderijen vertellen verhalen over vroeger. De tijd staat letterlijk stil, maar de schilderijen nodigen je uit om weer even terug in de tijd te gaan en je eigen fantasie erop los te laten over wat er zich heeft afgespeeld.

Verlaten, maar niet vergeten.

Berber Regelt

Expositie Wanswert Berber RegeltDe organisatie van deze expositie was in handen van Berber. Dit is haar kracht: kunstenaars ontzorgen door alles van A tot Z te regelen. Voor Peter betekent dit dat zijn werk de aandacht krijgt, die het verdient.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *