Expositie Molkfabryk Burgum
Pop-up Exposities,  Portfolio

Expositie in de oude Molkfabryk in Burgum

Expositie Peter de Jong in de oude melkfabriek in BurgumOp 25 en 26 maart 2022 was een geweldige expositie te zien in de oude melkfabriek te Burgum. Tijdens deze expositie toonde opkomend (urbex) kunstenaar Peter de jong zijn werken ‘Verlaten, maar niet vergeten’.

Peter de Jong

Peter de Jong expositie Molkfabryk BurgumDe Jongs passie voor schilderen is 6 jaar geleden ontstaan door een samenloop van omstandigheden, “het leven”.

Zijn bescheidenheid heeft ervoor gezorgd dat hij nog weinig tot geen bekendheid heeft. Inspiratie haalt hij uit het bezoeken van verlaten gebouwen door Europa, waar hij mooie beelden vast legt met zijn camera. Ooit waren het levendige ondernemingen zoals ziekenhuizen, fabrieken, hotels, enzovoort.

Fotograferen is tevens een grote passie, waar naast schilderen, ook het talent niet ontbreekt.

Na de diagnose PTSS heeft Peter heeft 6 jaar geleden alles achter zich gelaten en is hij zich volledig gaan richten op zijn schilderkunsten. Door de verkoop van zijn kunst kan Peter nu volledig in zijn levensonderhoud voorzien.

Verhalen over vroeger

Peter de Jong expositiePeter zijn schilderijen vertellen verhalen over vroeger. De tijd staat letterlijk stil, maar de schilderijen nodigen je uit om weer even terug in de tijd te gaan en je eigen fantasie erop los te laten over wat er zich heeft afgespeeld.

Verlaten, maar niet vergeten

Berber Regelt

De organisatie van deze expositie was in handen van Berber. Dit is haar kracht: kunstenaars ontzorgen door alles van A tot Z te regelen. Voor Peter betekent dit dat zijn werk de aandacht krijgt, die het verdient.

Reacties uitgeschakeld voor Expositie in de oude Molkfabryk in Burgum